Mijn favorieten

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?

Een makelaar kan verschillende rollen hebben. Een aankoopmakelaar behartigt alleen de belangen van de koper. Een verkoopmakelaar werkt alleen voor de verkoper. Een makelaar werkt dus nooit voor beide partijen tegelijk. 

Waarom kiezen voor een verkoopmakelaar?

 1. Een verkopend makelaar kent de markt als geen ander en adviseert tegen welke prijs de verkoper zijn huis het beste kan verkopen
 2. Een verkopend makelaar is niet emotioneel betrokken en blijft zakelijk
 3. Een verkopend makelaar heeft meer kennis en ervaring in onderhandelingen
 4. Een verkopend makelaar heeft verstand van zaken en neemt juridische en administratieve rompslomp uit handen
 5. Een verkopend makelaar adviseert de verkoper in het nemen van de juiste verkoopbeslissing

Waarom kiezen voor een aankoopmakelaar?

 1. Een aankoopmakelaar heeft meer kennis en ervaring in onderhandelingen
 2. Een aankoopmakelaar behoedt u voor het kopen van een ‘kat in de zak’
 3. Een aankoopmakelaar is niet emotioneel betrokken en blijft zakelijk
 4. Een aankoopmakelaar heeft verstand van zaken en neemt u de juridische en administratieve rompslomp uit handen
Wanneer een andere partij al een bod heeft uitgebracht op de woning die u graag wilt aankopen, is het zeer aan te raden om een aankoopmakelaar in te schakelen. Juist doordat u de woning graag wilt hebben bestaat de kans dat u zich laat leiden door emotie en te veel voor de woning betaalt. Uw makelaar zal een goede afweging maken tussen de risico’s en een goede prijs.


Waarom kiezen voor een NVM makelaar?

De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen. Kwaliteit staat voorop bij een NVM makelaar. Particulieren ervaren deze kwaliteit gedurende het gehele verkoop- en aankoopproces. Verkopers en aankopers kunnen rekenen op uitstekende begeleiding door een NVM makelaar. De grootste voordelen zijn:
 1. Deskundigheid – Een NVM makelaar is goed opgeleid en is verplicht jaarlijks zijn kennis op peil te houden. Hij kent de markt en geeft uitstekend advies.
 2. Betrouwbaarheid – Een NVM makelaar moet zich houden aan de NVM-Erecode. Dit betekent dat hij alle regels van de NVM in acht moet nemen en de belangen van de klant vooropstelt.
 3. Zekerheid – Bij het inschakelen van een NVM makelaar, kiest u voor zekerheid. U kunt bij de NVM terecht voor klachten/geschillen over de NVM makelaar. Daarbij is elke NVM makelaar verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid. Dit is ook in uw belang.